Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.
Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: muszaki.uni-mate.hu
BSc Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki szak - Termeléstechnológia és műszaki szolgáltató specializáció
A mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök BSc szak termeléstechnológia és műszaki szolgáltató specializáció oktatásának célja a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek előállításával kapcsolatos technológiai rendszerek üzemeltetéséhez szükséges korszerű mérnöki ismeretek elsajátítása.
A képzési program elsősorban az üzemeltető mérnöki feladatok ellátásához szükséges készség szintű ismeretek megszerzését célozza
- a technológia tervezés-,
- a gépek és rendszerek használati folyamatainak tervezése, vezetése
- a műszaki kiszolgálási feladatok tervezése, szervezése, irányítása vonatkozásában.
Az egyes tantárgyi programok keretében elsősorban az üzemeltető mérnökök gyakorlati munkavégzése során, az operatív feladatok ellátásához szükséges vezetői szintű ismeretek átadására fókuszálunk, ezzel a szükséges tárgyi tudás mellett a problémamegoldó készséget kívánjuk hallgatóinkban kialakítani.
A specializáció keretében az alábbi főbb szakterületek ismeretanyagát sajátítják el a hallgatók:
- Mezőgazdasági erő-, és munkagépek gyakorlati kezelése
- Információ és precíziós technológiák
- Öntözési rendszerek
- Vízellátás, szennyvízkezelés
- Gépek és rendszerek üzemeltetése
- Karbantartási technológiák
- Korszerű műszaki diagnosztikai eljárások
- Kertészeti gépek
- Kommunális technológiák
- Technológia tervezés biológiai alapjai
- Élelmiszeripari technológiák